Short Bio

Davide is een Belgische 

songwriter die in haar muziek de westerse maatschappelijke problemen van nu naar voren

brengt. Dit in de vorm van soul-volle songs die beïnvloedt zijn met haar liefde voor jazz. De combinatie tussen catchy melodieën en meeslepende teksten zijn zelden zo

eenvoudig gebracht als bij haar.  

Davide Cooreman is geboren op 7 januari 1997 en groeide op in het landelijke dorpje Schoonaarde in Oost-Vlaanderen (België). 

In een warm nest met buiten veel aandacht voor de natuur en binnenshuis een muzikale opvoeding met liefde gestimuleerd. 

 

Zo zongen Davide en haar zus op jonge leeftijd in het kinderkoor van de Nationale Opera “De Munt” en mochten ze deel uitmaken van verschillende producties. Gaande van klassiekers  ‘La Bohème’ tot moderner genres van de Belgisch avant-gardejazzband ‘Aka Moon’. 

 

Maar Davide haar liefde voor de Jazz ontstond thuis aan de CD-kast waar ze als zevenjarige de nog steeds ingepakte Jazz-CD box, een bijlage van de Morgen (Weekend-krant) van hun plastiekje onthulde. Deze CD’s verhuisden naar haar kamer en zo kregen de mooie klanken gebracht door Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Louis Armstong en de vele anderen een belangrijk aandeel in haar leven. 

Deze liefde werd uiteraard haar studiekeuze. Davide werd toegelaten op het kunsthumaniora van Gent (MUDA) met het hoofdvak Jazz-zang en kreeg les van Elke Bruyneel die haar zou voorbereiden voor een opleiding aan het Conservatorium. 

Ondertussen ontwikkelde Davide ook haar technische vaardigheden en wordt ze grote bewonderaar van de looping station, op haar zestiende weet ze er eindelijk eentje voor haarzelf te bemachtigen. Een nieuwe specialisatie dringt zich op ‘Davide en haar looping’ 

 

2015 was een belangrijk jaar voor Davide, er moesten keuzes gemaakt worden. Welk conservatorium zou Davide kiezen en welk conservatorium zou haar kiezen.  

Het werd het ArtEZ-conservatorium Jazz&Pop te Zwolle. Het conservatorium ligt aan de oude stadsmuur van Zwolle, gezellig naast de dobberende bootjes, de bewoners en medestudenten zijn bijzonder hartelijk en de docenten geweldig. Ze krijgt er les van Ronald Douglas, Zosja ElRazi, Annemarie Maas, Bertolf Lentink, Maarten Helsloot en Vera Westra.  Allen top-docenten met diverse stijlen. 

 

Al snel ontpopt Davide zich in haar nieuwe thuishaven tot singer-songwriter en richt ze  al tegen de kerstdagen 2015 de band ‘DAVIDE’ op. Samen met Ruben Oosting (Gitaar) – Ruud van der Made (toetsen) – Sebastiaan van Sliedregt (Bas) en Sjoerd de Vries (drums) die haar enthousiasme een grote boost gaven, samen repeteren en mooie optredens werden een druk bezette plaats in hun leven. 

Tegen 2017  ontstaat er op vraag van Sebastiaan van Sliedregt een 2de band ‘Pinky’. Ze worden een duo waar de looping en synthesizer centraal staan, elektronische pop als genre.  

In de zomer van 2018 zegt Davide haar eerste band vaarwel om te starten met een soloproject. Ondersteund  door Jazz en elektronische toetsen, de vaardigheden van haar looping en scatten staan centraal. In dit project ontwikkeld Davide een unieke stijl. De mogelijkheden zijn enorm. Haar stem triggert van diversiteit, heel creatief. De eerste voorzichtige optredens genoten al van een daverend applaus. Samen met het afwerken van haar opleiding aan het ArtEZ-conservatorium is het soloproject aan het uitbreiden, er wordt gewerkt, gesleuteld, verbeterd. 

  • Instagram
  • YouTube
  • Facebook

Made by Davide Cooreman